logo bird solo

Introductie

Als u Bitcoin of andere cryptocurrencies koopt via een handelsplatform, is het belangrijk om te weten hoe u deze veilig kunt opslaan en hoe u deze kunt overzetten naar uw eigen wallet. In deze blogpost leggen we uit hoe je snel een eigen mobiele wallet kan aanmaken zodat je alvast kan wennen om kleinere bedragen bitcoin zelfstandig op te slaan.

BlueWallet aanmaken

Het kan verstandig zijn om zo snel mogelijk je bitcoin van een handelsplatform te halen. Wil je niet gelijk een hardware wallet aanschaffen dan kan je ook eerst ervaring opdoen met een mobiele wallet. BlueWallet is zowel te gebruiken voor iOS als Android. 

Ga naar de Playstore of Appstore en download BlueWallet.

1. Bitcoin wallet aanmaken

Open BlueWallet en druk op de + knop om een bitcoin wallet aan te maken.

2. Een nieuwe wallet toevoegen

Je bent nu in het ‘nieuwe wallet’ scherm. Klik op ‘bitcoin’ om een bitcoin wallet aan te maken.

3. Backup maken

Nadat je op ‘bitcoin’  klikt zie je 12 woorden. Schrijf deze op papier op. Als je je telefoon kwijt bent kan je de wallet herstellen met deze 12 woorden. Deel deze woorden niet met iemand. Maak er geen foto van en sla ze niet op in een tekstdocument op de pc.

4. Bitcoin ontvangen

Gefeliciteerd, je hebt nu een eigen wallet! Open de wallet en klik op ‘receive’. Na het kiezen van ‘receive’ zie je een QR code.  Als je op ‘send’ klikt kan je een adres kiezen en bitcoin versturen.

5. Ontvangstadres kopieren

Je kunt het ontvangstadress kopieren door op het bitcoin adres te klikken.

Gefeliciteerd! Je eigen bitcoin opslag is klaar voor gebruik

U heeft nu bitcoin in eigen beheer. Bent u klaar voor de volgende stap en wilt u al uw bitcoin voor langere termijn opslaan. Maak gratis kennis met de adviseurs van ZNIP. Wij ondersteunen u met lange termijn opslag, voorzien u van alle veiligheids best practices en kunnen meedenken met nalatenschap.